Slik kan du starte investeringseventyret

Å komme i gang med investering kan virke vanskelig. Det er mye informasjon der ute og det kan være vanskelig å vite hvilke råd man skal følge. Heldigvis trenger du ikke å kunne all verdens av informasjon før du begynner. Mye handler nemlig om å bare komme i gang slik at du får en bedre forståelse av markedet.

Det er klart at det er greit med litt forkunnskap før man begynner, men likevel kan du enkelt begynne med investering uten å ha lest alt som er av informasjon der ute. Det finnes mange gode hjelpemidler du kan bruke for å lære underveis også, slik at du ikke trenger å kunne alt før du begynner. Start med noen mindre investeringer med lav risiko for å bli litt kjent med markedet og lær underveis.

Hva skal du se etter i en aksjeapp?

Å velge en aksje app kan være en god ide. Mange av aksjeappene på markedet har gode hjelpemidler for nybegynnere. Likevel skal vi gi deg noen eksempler på hva du bør se etter i en app i og med at det finnes mange forskjellige apper der ute.

Først og fremst er det viktig at du finner en app som tilbyr investering innenfor området du ønsker. Det er for eksempel ikke alle apper som lar deg kjøpe kryptovaluta, dersom det skulle være ønskelig. Samtidig er det viktig å påpeke at kryptovaluta er et svingende og risikofylt marked, så dersom du er nybegynner er det nok ikke det beste stedet å starte. Det er også viktig at du ser etter en app som har et godt analyseverktøy. På den måten kan du enkelt få oversikt over aksjenes kurser og dermed se hvilke investeringer som vil passe for deg, dine mål og ditt budsjett. Ettersom det finnes så mange apper å velge mellom der ute, er det bare å være kresen. Velg den appen som passer deg best.

Gode tilleggsfunksjoner

Videre bør du også se etter tilleggsfunksjoner du eventuelt føler at du vil trenge. Den populære appen eToro har for eksempel CopyTrading som rett og slett lar deg kopiere det profesjonelle tradere gjør. På den måten kan du følge det andre tradere gjør, slik at du ikke trenger å ta alle avgjørelser på egenhånd. Igjen er det viktig å påpeke at dette ikke betyr at risikoen forsvinner helt. Selv om du følger fotsporene til en mer erfaren trader så vil risikoen fremdeles eksistere i og med at aksjemarkedet er svært svingende.

Du bør også velge en app som er enkel å bruke, slik at du ikke trenger å bruke masse tid på å bli kjent med appen. Appen bør være der for å gjøre det enklere for deg ikke vanskeligere. Finn en app som tilbyr et stort utvalg aksjer, slik at du kan handle med både norske og internasjonale aksjer. Igjen, her er det bare å være kresen.

Husk også at investering innebærer en viss risiko. Pass på at du ikke investerer mer enn du har råd til og pass på at du har en økonomisk buffer slik at du fremdeles kan betale eventuelle uforutsette kostnader.