Tjen penger på boliglånet ditt ved å velge riktig bank

Du bør alltid sammenligne vilkår hos ulike banker for å finne det beste tilbudet, men visste du at det finnes andre måter å tjene penger på lånet ditt? Banker har lenge vært populære utbytteaksjer for investorer, og det dette som byr på en unik mulighet for deg som handler med aksjer.

Vi skal derfor se nærmere på hvordan de å kjøpe aksjer kan gjøre lånet ditt litt billigere over tid. Imidlertid er det viktig at man velger riktig bank, og vi skal derfor se nærmere på noen gode alternativer som fungerer til dette formålet.

Beste banker for deg som vil tjene på boliglånet

Det vi sikter til når vi sier at du kan tjene penger på boliglånet ditt, er nemlig at du kan kjøpe aksjer i den aktuelle banken som holder boliglånet ditt. På denne måten vil boliglånet ditt utgjøre en del av inntekten til banken, og dermed tilbakeføres til investorer i form av utbytte. Med andre ord kan du ved å kjøpe aksjer i den aktuelle banken, også motta utbytte som kan brukes til å betale ned ytterligere på lånet ditt.

Her finnes det en rekke kandidater som handles på Oslo Børs, men vi har valgt å fokusere på de største bankene. Dette skyldes at disse har et bedre grunnlag for kontantstrøm og utbytte, men også at størrelse i finansbransjen ofte byr på ekstra sikkerhet.

Nordea Bank Abp

Selv om Nordea i praksis ikke er en norsk bank, så har dette nordiske finanshuset en stor markedsandel i Norge. Dette har gjort dem til en av de største utlånerne i det norske boligmarkedet, samtidig som de også er en av de beste utbytteaksjene blant nordiske banker. Dermed kan du kjøpe aksjer i banken og nyte godt av deres utbyttepolitikk. De siste årene har denne ligget mellom 5-7%, noe som betyr at du får en direkteavkastning langt over rentenivået på både boliglån og innskuddsrente.

DNB Bank ASA

Et annet alternativ er Norges største bank DNB. Dette er en ekstremt solid bank, og det hjelper godt på nattesøvnen at den norske staten er majoritetseier. Dette betyr at det skal mye til for at banken velter, men også at de har et mandat om å tilføre aksjonærene sine en stabil kontantstrøm i form av utbytte. Det kan derfor være en god løsning å kjøpe aksjer i DNB dersom dette også er banken du har boliglånet ditt i. Skulle du ønske å endre på dette kan du riktignok flytte lånet til DNB og deretter kjøpe aksjer.

Oppsummering

Nordiske banker er kjent for å være svært robuste, og konservativt drevet, noe som ofte har ført til gode utbetaling til aksjonærer. Du kan dermed tjene penger på boliglånet ditt ved å kjøpe aksjer i den banken du har boliglån i. På denne måten kan du delta i verdiutviklingen som skjer i banken, samt få noen kroner tilbake fra banken du betaler ned lånet ditt hos. Etterhvert som aksjeposisjonen vokser kan utbytte bidra til å betale ned på lånet, slik at banken i praksis betaler ned på sitt eget lån over tid.